Din kurv

{! deliveryStatementText !}

{! item.product_title !}

{! numberSeperator(item.price) !},00

Fragt {! freeDelivery ? '0,00' : shippingPrice + ',00' !} {! chosenCurrency !}
Discount:
Total {! cart.total_price ? !freeDelivery ? (Number(cleanedTotalPrice) + Number(shippingPrice)) : numberSeperator(cart.total_price) : 00 !},00 {! chosenCurrency !}
Rabat -{! calculatedDiscounts !},00 {! chosenCurrency !}

Godt valg!

{! quantity !} x {! productTitle !}

Nyhed! Højoptageligt kosttilskud til Danmarks bedste priser

Engangsmasker vs genbrugsmasker - hvorfor vælger Suztain engangsmasker?

Engangsmasker vs genbrugsmasker - hvorfor vælger Suztain engangsmasker?

Corona hærger nu igen Europa med fornyet styrke. Det kan man måske undre sig meget over når nu vi efterhånden har lært social distancering, håndhygiejne og påpasselighed. Specielt mærkeligt er det når man betragter flere andre lande, fx Hong Kong og Kina hvor smittetrykket er meget lavt i forhold til Europa. I forgårs var der i Hong Kong med 8 mio. indbyggere, tæt sammen på et lille areal, 3 smittetilfælde, altså under 0.5% af hvad vi havde i Danmark.

Men måske er der en medvirkende grund de færreste tænker over, genbrugelige masker og selvsmitte.

Genbrugelige masker kan jo laves rigtigt flotte og smarte. Og så burde de jo være det mest logiske at have i Suztain, right? Det syntes vi også, og vi har derfor været hele kloden rundt for at finde sikre og egnede masker til en anstændig pris.

Lad os sige det kort – vi kan ikke finde masker, der indenfor en rimelig prisramme beskytter på niveau med Type 2 engangsmasker. Men næsten endnu værre – der er nogle risici vi mener er for høje til at vi mener det er forsvarligt.

Vores udgangspunkt har været at der skal være minimum 90% filtrering og helst 95% svarende til den standard der hedder Medical Type 2. Det kan vi ikke finde i genbrugelige masker. Alene af den årsag har vi et besværet forhold til dem.

Men vi har også et stort forbehold overfor genbrugsmasker af en anden årsag. Et studie fra det ansete Aix-Marseille Universitet viste allerede i april måned at Corona kan overleve 1 time i 60 grader varmt vand. Og tilmed 10 min i 92 grader varmt vand. Det er helt unikt i forhold til andre vira. Hvorvidt det så giver en risiko i forbindelse med tøjvask er uklart for os.

Det er imidlertid for os helt klart, at der ligger en selv-smittefare ved at genbruge genbrugelige masker uden at have vasket dem eller desinficeret dem. Det ringer en klokke for os, når vi ser infektionstallene ryge op i Frankrig og Spanien – hvor hjemmesyede og genbrugelige masker har været brugt i stort omfang. Og specielt når lande hvor tallene holdes lave bruger engangsmasker.

Selv hvis vi ser bort fra de risici, der er i form af lavere filtrering og selvsmitte, selv i de bedste masker, og kun tænker økonomi og miljø, så er det ikke helt klart at der er store gevinster ved en genbrugelig maske. De er langt dyrere i brug pga anskaffelsespris og vask. Det eneste vi kan sige til fordel for genbrugelige masker er at de er pænere :)

Af ovennævnte grunde har Suztain helt fra start valgt kun at have engangsmasker. Den nylige udvikling underbygger vores beslutning. For såvidt angår genbrugsmasker mener vi at historien mangler at blive fortalt fuldt ud, når det er påvist at Corona er exceptionelt resistent i forhold til andre vira.

Og lad os så huske at sund fornuft i sociale sammenhænge, håndvask og afspritning er af de vigtigste forholdsregler. Du finder de bedste sæber til at beskytte dine hænder mod eksem og udtørring i Suztain - hele serien af Alepia sæber hvor du skal have min. 15% enebærolie for at hjælpe sart og ødelagt hud.

Pas på jer selv derude!

Kærlig hilsen

SUZTAIN