Your cart

{! deliveryStatementText !}

{! item.product_title !}

{! parseFloat(item.price * 0.8 / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK
{! parseFloat(item.price / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK
{! parseFloat(item.price / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK

Shipping {! freeDelivery ? '0,00' : parseFloat(shippingPrice / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} {! chosenCurrency !}
Discount:
Total {! cart.total_price ? !freeDelivery ? parseFloat((cleanedTotalPrice / 100) + (shippingPrice / 100)).toFixed(2).replace('.', ',') : parseFloat(cleanedTotalPrice / 100).toFixed(2).replace('.', ',') : 00 !} {! chosenCurrency !} {! cart.total_price ? !freeDelivery ? parseFloat(Number(cleanedTotalPrice) / 100) : numberSeperator(cart.total_price) : 00 !},00 {! chosenCurrency !}

Godt valg!

{! quantity !} x {! productTitle !}

BÆREDYGTIG MENSTRUATION: DEN KOMPLETTE GUIDE

BÆREDYGTIG MENSTRUATION: DEN KOMPLETTE GUIDE

Menstruation er en naturlige og essentiel del af vores eksistens. På trods af dette, så har der traditionelt set været meget få muligheder, når det kommer til valg af produkter under menstruationen.

De seneste år er der dog heldigvis kommet mere fokus på at kunne tilbyde et brede udvalg af menstruationsprodukter, hvor både sundhed og bæredygtighed er i fokus. Det er produkter der gør det både lettere og sundere at have menstruation, og det synes vi er en fantastisk og meget vigtig udvikling.

På trods af de nytilkomne produkter, så er der verden over stadig et stort spild af bind, trusseindlæg og tamponer. En rapport fra Zero Waste Europe (læs den her) viser, at hvis vi udelukkende kigger på Europa, så anslås det at den samlede mængde af engangshygiejneprodukter, som fx bind, tamponer, trusseindlæg og vådservietter årligt udgør hele 7.832.000 tons affald. Det svarer til 15,3 kg. pr. indbygger om året.

Hvis du ønsker at få en mere bæredygtig menstruation, samt udforske de produkter der i dag findes hertil, så kan du læse vores guide herunder.

Her vil du opdage, at du udover at spare klimaet for unødigt affald, også selv vil spare penge på menstruationsprodukter, samt benytte produkter der er mere naturlige for din krop.

3 gode grunde til at vælge en mere BÆREDYGTIG MENSTRUATION

 1. De bæredygtige produkter til menstruation er genanvendelige og du vil derfor spare miljøet for en masse unødig plast. Som eksempel består et almindeligt hygiejnebind af hele 90% plastik.
 2. Eftersom de bæredygtige produkter er plastfrie, så vil du få en sundere og mere naturlig menstruation, samt mindske risikoen for gener i forbindelse med brug af engangsprodukter.
 3. De genanvendelige menstruationsprodukter gør det også muligt for dig at spare penge i det lange løb. De holder nemlig i meget lang tid og der kan derfor gå år mellem du skal ud og købe nye produkter til menstruation.

HVILKE MULIGHEDER HAR JEG?

Her i Suztain synes vi, at mulighederne for bæredygtige menstruationsprodukter er blevet super gode her de seneste år. Vi har udvalgt de produkter, som vi mener er mindst ligeså effektive (hvis ikke bedre, endda) end de engangsprodukter du muligvis kender. Vi vil derfor introducere dig for vores lille udvalg herunder.

 

MENSTRUATIONSKOP

Hvad er det?

En menstruationskop er et super alternativ til en tampon. Det er en kop, som sættes op i skeden ligesom en tampon, og her vil koppen opsamle alt menstruationsblodet.

De er oftest lavet af silikone og her i Suztain kan du finde den i både størrelse M og L. Vi anbefaler at vælge en størrelse M, hvis du ikke har født vaginalt og dermed en størrelse L, hvis du har født vaginalt.

Fordele:

 • Den kan sidde i op til 12 timer, så det er ikke et produkt der nødvendigvis skal tages stilling til i løbet af dagen
 • Den er nem at tømme og når du først har den i og den sidder rigtigt, så mærker du ikke noget til den.
 • Vores menstruationskop er fremstillet af medicinsk termoplastisk gummi, og er derfor helt fri for silikone latex, BPA og ftalater.
 • Vores menstruationskop er rød, så den ikke tager unødig farve under brug.
 • Den er praktisk, hurtig og nem at rengøre. Under din menstruation skal du blot skylle den efter du har tømt den. Når din menstruation er ovre, så anbefaler vi at du koger den – det samme gælder inden du tager koppen i brug for første gang.

Ulemper:

 • Det kan kræve lidt tilvænning og øvelse at få koppen placeret ordentligt, samt at få koppen hevet ud igen. Så snart man har fundet sin teknik, så er det super nemt at benytte en menstruationskop.
 • Efter at du har tømt menstruationskoppen for blod, så er det optimale lige at skylle den ren for blodrester. Dette kræver dog at du er på et toilet med en håndvask. Alternativt kan du tørre den ren med toiletpapir, så den bliver nemmere at sætte op igen.

Vores valg af menstruationskop:

Her I Suztain har vi vores helt egen Silver Care by Suztain menstruationskop. Den kommer som sagt i to størrelser og er rød for at undgå misfarvning. Se dem lige her.

 

 

VASKBARE MENSTRUATIONSTRUSSER

Hvad er det?

Et af de helt nye menstruationsprodukter er de super smarte menstruationstrusser. Det ligner en almindelig trusse, men disse kan du benytte under din menstruation som det eneste. De har nemlig nogle avancerede lag i bunden af trussen, der hindrer lækage og lugtgener – og så kan de vaskes igen og igen!

Det er en smart og meget naturlig løsning, som sikrer dig en tør og tryg menstruation. De er geniale hvis ikke du bryder dig om fx menstruationskoppen. De kan benyttes alene eller sammen med et andet produkt og så kan du vælge dem der passer til lige præcis din menstruation.

 

Her i Suztain har vi valgt menstruationstrusserne fra fantastiske WUKA. Trusserne fra WUKA kan holde dig tør i op til 8 timer i streg, da det absorberende lag i bunden af trusserne indkapsler blodet. Du kan selv vælge hvor meget blod trussen skal kunne absorbere, alt efter om du har en let eller kraftig menstruation. Du kan se de forskellige varianer herunder:

 • Light flow: 7 ml blod (1 tampon)
 • Medium flow: 15 ml blod (2-3 tamponer)
 • Heavy flow: 20 ml blod (4 tamponer)
 • Super heavy flow: 60 ml blod (12 tamponer)

De smarte lag i trusserne er lavet forskelligt alt efter hvilken menstruationstrusse du vælger. Fælles for dem alle er dog, at de har en bred absorberende kile, der er til for at holde blodet i trussen. Derudover er alle WUKA trusserne åndbare for at mindske risikoen for infektions og uønsket lugtgener. 


Fordele:

 • De er super nemme at benytte – ikke meget anderledes end almindelige trusser.
 • De kan holde dig tør i op til 8 timer
 • Du beskytter miljøet ved at benytte menstruationstrusser
 • De er Cruelty Free og uden skadelig kemi
 • Du kan vælge dem der passer til lige præcis dig. Både i forhold hvilket flow du har, samt hvilket design du ønsker.


Ulemper:

 • Det kan være lidt dyrt at købe trusserne i første omgang, da du skal anskaffe dig flere par trusser, så du har et par nye når det er tid til at skifte. Til gengæld vil der dog være en besparelse på den lange bane. Derudover kan du spare 10% ved at købe 3 par! Se her
 • Hvis du er ude og bliver nødt til at skifte til et par nye menstruationstrusser, så kræver det jo at du har et ekstra par med. Derudover skal du også opbevare de brugte trusser indtil du er hjemme igen – dette har WUKA dog gjort super nemt og enkelt med deres smarte Wet bag. Du kan have de rene trusser i når du tager hjemmefra, og lægge de brugte i efter du har skiftet.

  Vi har valgt WUKA fordi:
 • De er lækagesikre og åndbare
  • Der er ingen tilsatte kemikalier 
  • De kommer i en plastfri indpakning
  • De kan også anvendes til urin/inkontinens
  • De er Cruelty free og godkendt af PETA
  • De er super genanvendelige og kan bruges i flere år, hvis man passer godt på dem og følger vaskeanvisningerne.


WUKA er i vores optik den bedste menstruationstrusse på markedet. Trusserne er lavet af bl.a. Tencel og GOTS-certificeret bomuld, som er åndbart og dermed skaber et sundt miljø i dit underliv under menstruationen. De er gode for dig, for jordkloden og så bliver de produceret under gode og ordentlige forhold – og det er lige præcis derfor, at vi her i Suztain har valgt WUKA’s menstruationstrusser. Hvis du har lyst til at se de forskellige modeller og designs, så kan du klikke lige her.