Your cart

{! deliveryStatementText !}

{! item.product_title !}

{! parseFloat(item.price * 0.8 / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK
{! parseFloat(item.price / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK
{! parseFloat(item.price / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK

Shipping {! freeDelivery ? '0,00' : parseFloat(shippingPrice / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} {! chosenCurrency !}
Discount:
Total {! cart.total_price ? !freeDelivery ? parseFloat((cleanedTotalPrice / 100) + (shippingPrice / 100)).toFixed(2).replace('.', ',') : parseFloat(cleanedTotalPrice / 100).toFixed(2).replace('.', ',') : 00 !} {! chosenCurrency !} {! cart.total_price ? !freeDelivery ? parseFloat(Number(cleanedTotalPrice) / 100) : numberSeperator(cart.total_price) : 00 !},00 {! chosenCurrency !}

Godt valg!

{! quantity !} x {! productTitle !}

Udsalg! - Spar op til 83%

GUIDE: HVILKE MENSTRUATIONSTRUSSER PASSER TIL MIG?

GUIDE TIL MENSTRUATIONSTRUSSER: HVILKE MENSTRUATIONSTRUSSER SKAL JEG VÆLGE?

I England og USA har de været populærer i mange år, men i Danmark er menstruationstrusser stadig relativt nye og ukendte. De er dog et super alternativ til normale engangsprodukter som bind, tamponer etc. En rapport fra organisationen Break Free from Plastic og Zero Waste Group Europe viser at alene i Europa anslås det, at den samlede mængde affald fra engangshygiejneprodukter (Tamponer, bind, bleer og vådservietter) udgør samlet cirka 7.800.000 tons om året – det svarer til cirka 15,3 kg. pr. indbygger i Europa om året.

Hvis du læser Suztains guide her, bliver du måske lidt klogere på hvilke menstruationstrusser du skal vælge.

Lad os starte her:

Hvad er menstruationstrusser?

Menstruationstrusser er en trusse som alle andre, de har blot et absorberende lag, der gør at de suger blodet under din menstruation, så du ikke behøver ”normale” produkter som bind og tamponer.

Menstruationstrusserne er samtidige et bæredygtigt produkt, da du kan bruge samme par igen og igen, du skal nemlig bare vaske dem (sammen med dit øvrige tøj) og så kan de bruges igen og igen. Du slipper dermed helt for tamponer og engangsbind. Det absorberende lag i trusserne beskytter dig.

Det lag i menstruationstrusserne, der suger blodet (det absorberende lag) består primært af en polyesterform der hedder TPU, mens selve trusserne er fremstillet af BCI certificeret bomuld og tencel, alt efter model kan der også være tilsat tøjfibre.

Afhængigt af hvor meget du bløder og modellen vil du typisk kunne benytte et par menstruationstrusser fra Wuka i 8-11 timer. Efter brug skal de i koldt vand og derefter vaskes. Du kan naturligvis også bruge trusserne som et par almindelige trusser, når du ikke har menstruation.

Du kan også læse mere om menstruationstrusser her

Menstruationstrusser har FORSKELLIGE ”FLOWS”

Vi har hos Suztain valgt menstruationstrusser med 3 forskellige flows. Nemlig lightmedium, og heavy flow. Flowet indikerer absorberingsevnen i trusserne og dermed tykkelsen af det lag der absorberer blodet. Bløder du meget er det en god idé med et tykkere absorberende lag. Du skal med andre ord bruge en menstruationstrusse, der passer til, hvor meget du bløder, og hvor du er i din menstruationscyklus.

Light flow: Har en let absorberingsevne - de kan indeholde cirka 7 ml, hvilket svarer til ca. 2 tamponer eller et bind. Trusser med et light flow er egnet til dage med pletblødning. Typisk op til og lige efter menstruationens afslutning. De vil typisk kunne benyttes i op til 8 timer.

Medium flow: Har en medium absorberingsevne – de kan indeholde cirka 15 ml., hvilket svarer til cirka 3 tamponer eller 2 bind. Vi anbefaler at de kan bruges i op til 8 timer, men mange kan fint benytte dem i en længere periode.

Heavy flow: Har en kraftig absorberingsevne – de kan indeholde cirka 20 ml., hvilket svarer til cirka 4 tamponer eller 3 bind. Menstruationstrusser med et heavy flow er gode til det tidspunkt, hvor din menstruation topper. Vi anbefaler at benytte trusserne i op til 8 timer. Men det afhænger naturligvis af din egen vurdering.

Se hvordan du vaske din menstruationstrusser her

Menstruationstrusser holder tæt og er lugtfrie

Et af de spørgsmål vi har fået mest, omhandler bekymringen for at bløde igennem.

Svaret hertil er kort og simpelt: Nej, du bløder ikke igennem. Du skal blot sikre dig at have en menstruationstrusse på med det rigtige flow. Hvis du får taget en model, der har et light flow på, på dage hvor din menstruation topper er der naturligvis en risiko.

Hvis du alligevel vælger at bruge f.eks. medium flow på dage, hvor du bløder meget, vil vi anbefale at skifte trusserne hyppigere, f.eks. efter 4-6 timer i stedet for de normale 8 timer.

Se hele vores sortiment her. Eller se vores størrelsesguide her