Your cart

{! deliveryStatementText !}

{! item.product_title !}

{! parseFloat(item.price * 0.8 / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK
{! parseFloat(item.price / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK
{! parseFloat(item.price / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} DKK

Shipping {! freeDelivery ? '0,00' : parseFloat(shippingPrice / 100).toFixed(2).replace('.', ',') !} {! chosenCurrency !}
Discount:
Total {! cart.total_price ? !freeDelivery ? parseFloat((cleanedTotalPrice / 100) + (shippingPrice / 100)).toFixed(2).replace('.', ',') : parseFloat(cleanedTotalPrice / 100).toFixed(2).replace('.', ',') : 00 !} {! chosenCurrency !} {! cart.total_price ? !freeDelivery ? parseFloat(Number(cleanedTotalPrice) / 100) : numberSeperator(cart.total_price) : 00 !},00 {! chosenCurrency !}

Godt valg!

{! quantity !} x {! productTitle !}

Hvordan vasker jeg mine menstruationstrusser?

Hvordan vasker jeg mine menstruationstrusser?

Menstruationstrusserne er blevet meget populære på relativt kort tid og vi oplever derfor også at der opstår mange spørgsmål i forbindelse med vores WUKA menstruationstrusser. Et af de spørgsmål vi ofte får er hvordan man skal vaske sine menstruationstrusser. Her i Suztain har vi derfor udarbejdet en vaskeguide til dig, så du forhåbentlig kan få svar på alle dine spørgsmål!


Skal de vaskes på 40 eller 60 grader?
Et af de spørgsmål vi ofte får i forbindelse med WUKA menstruationstrusser er, om de skal helst skal vaskes på 40 eller 60 grader. WUKA selv anbefaler at man efter brug skyller sine menstruationstrusser under koldt vand, evt. med lidt sulfo og derefter vasker dem i vaskemaskinen på 40 grader. Du kan dog også vælge at vaske på kun 30 grader hvis dette foretrækkes, og så er det jo også bedre for miljøet. WUKA fortæller også at du ikke behøver at vaske trusserne for sig selv, men sagtens kan vaske dem sammen med dit andet sorte tøj. De tåler almindeligt vaskemiddel, men ikke skyllemiddel, da det slider på tøjfibrene i trusserne. Derudover anbefales det heller ikke at du tørretumblermenstruationstrusserne, men blot lader dem lufttørre.
Det er naturligt at blive i tvivl om 40 grader er varmt nok til vask af undertøj, men så længe du benytter et godt vaskemiddel med enzymer, så er der intet forgjort i at benytte et vaskeprogram på enten 30 eller 40 grader. Dette er også et bedre valg for miljøet og hvis du har muligheder for det, så anbefales det at vælge et energibesparende program. Vi anbefaler også at tilsætte en
spiseske Bio-D Nappy Fresh eller Bio-D Laundry Bleach til din tøjvask, da dette vil dræbe alle bakterier ved vask på lav temperatur, uden at afblege dit mørke tøj.
Hvis du ønsker det, kan du vælge at vaske dine trusser på 60 grader en gang i mellem. Vær opmærksom på det absorberende lag i WUKA-trusserne.

Hvis du foretrækker at vaske på 60 grader, så skal du være opmærksom på hvilke menstruationstrusser du har. Der er nemlig forskel på hvilke materialer der kan tåle 60 grader, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på dette inden vask. WUKA menstruationstrusser er enten fremstillet af bomuld eller tencel (træfibre) alt efter hvilken model der er tale om. Det absorberende lag i trussen består overordnet af TPU – en polyesterform – og nylon.
Kombinationen er oftest 80% TPU og 20% nylon. Enkelte modeller har dog et absorberende lag af 100% TPU. Bomuld, tencel og polyester kan godt vaskes på 60 grader, men nylon og blonder skal vaskes på et let skåneprogram ved max 40 grader.

 

Opsummering: Sådan vasker du dine menstruationstrusser fra WUKA

Skyl trusserne i koldt vand efter brug, evt. med lidt sulfo. 
Vask dine WUKA trusser på 40 grader i vaskemaskinen med et godt vaskemiddel eller med de naturligt antibakterielle produkter fra Bio-D. Du kan sagtens vaske dem med andet mørkt tøj. 
Du kan vælge at vaske dine trusser ved 60 grader en gang i mellem, men sørg for at dine trusser ikke består af hverken nylon eller blonder.
Det er kun bomuld, tencel og polyester/TPU der kan tåle høje temperaturer.
Lad dine WUKA trusser lufttørre efter vask.


I udlandet vasker de i koldt vand
Her i Suztain har vi lavet en del research på menstruationstrusser, inden vi valgte at forhandle dem her på vores webshop. Menstruationstrusser har været på markedet i længere tid nu og England og USA har været nogle af de første til at forhandle de store brands som Thinx og WUKA. Ved disse brands har der ikke været nogle problemer med hverken bakterier, underlivsbetændelse eller andet der minder om. I England vasker man endda ofte i koldt vand for at skåne miljøet og der ses ingen negative sammenhænge som følge af dette.
WUKA fortæller også selv, at det ikke er muligt at teste, hvordan vaske ved forskellige temperaturer påvirker det absorberende lag i trusserne.
De fortæller:
“The wash care is only advisable, and it would seem that different countries recommend differently for underwear in different countries (..) no scientific test that can be performed to tell if something is clean or not, and that guidance is just that. The guidance we give is that hot washes will damage clothing of any kind over a period of time, and we think it could make the absorbent
layer less effective, however as you can see above, even this cannot be tested!”

Vi har gode erfaringer med vask på 40 grader
Selvom vi naturligvis respekterer de anbefalinger som Sundhedsstyrelsen kommer med, så ved vi at de er lavet for at du som borger kan være på den helt sikre side ved tøjvask. Ved vask på 60 grader eller højere sker der en kraftig mekanisk bearbejdning, som slider på tøjfibrene, hvor denne mekaniske bearbejdning er mildere jo lavere temperatur du vasker på. Og her i Suztain har vi gode erfaringer med vask på 30 eller 40 grader. Ved en vask på lavere temperatur sparer man også på energien og har dermed en lavere CO2 udledning, og det synes vi jo er et kæmpe plus. Derudover tager vi heller ikke trusser retur hvor vaskeanvisningen fra producenten ikke er blevet overholdt.
Hvis du er syg med en infektion, bakterie, opkast, diarré, dårlige mave eller lignende, så anbefaler vi at du følger Sundhedsstyrelsens anvisninger om vask på 60 eller 90 grader. Her vil vi dog i første omgang anbefale dig at vælge et andet alternativ end menstruationstrusser i perioden med sygdom under din menstruation.
Hvis du har købt trusser med enten nylon eller blonder og derfor ikke kan maskinvaske dem på 60 grader, så anbefaler vi at du først skyller dem i koldt vand, derefter skyller dem kort tid i meget vamt vand, hvorefter du vasker dem i maskinen på 40 grader. På den måde får du effekten ved varmt vand, men ikke i så lang tid som en vask tager.
Vi håber at denne artikel har givet dig oplysninger nok omkring vask af WUKA
menstruationstrusser, så du fremover ved hvordan du helst vil vaske dine.