Gratis fragt til DAO Pakkeshop ved køb over 499 DKK - Hurtig levering på kun 1-3 hverdage

Kalenderlys: En tradition med historiske rødder

Kalenderlys: En tradition med historiske rødder

Kalenderlys er en elsket tradition i mange danske hjem, når vi nærmer os december. Men hvor stammer denne hyggelige skik fra, og hvorfor er den så populær?

Historien bag kalenderlyset

Kalenderlys som vi kender dem i dag, har deres rødder i en ældre europæisk juletradition. Den oprindelige idé kom fra adventskransen, der opstod i Tyskland i 1800-tallet, hvor man tændte et lys hver søndag i advent. Traditionen med kalenderlys er dog mere specifikt dansk og kom først til i 1930'erne, hvor ideen om et lys, der brændes dagligt fra 1. til 24. december, begyndte at vinde popularitet.

I starten var kalenderlys en simpel udgave, ofte blot nummereret med tusch eller stempler på et almindeligt lys. I dag fås kalenderlys i mange forskellige designs, fra det minimalistiske til det overdådige med julemotiver, der kan være med til at sprede juleglæde i hele december.

Hvorfor har vi kalenderlys?

Kalenderlyset er ikke kun en måde at tælle ned til juleaften; det symboliserer også forventningens glæde og skaber en hyggelig stemning i hjemmet gennem hele julemåneden. For mange er det en måde at bringe lys ind i de mørke vintermåneder og samtidig skabe en daglig tradition, hvor man tænder lyset og måske samles med familien.

Desuden er kalenderlyset blevet en fast del af den danske jul, fordi det giver et visuelt og symbolsk udtryk for nedtællingen til den store dag. Det er med til at opbygge spændingen, især hos børn, og skaber en rolig, daglig rutine i den ellers travle juletid.

Vælg det rette kalenderlys

Når du skal vælge et kalenderlys til dit hjem, er der mange muligheder. Hos os finder du smukke lys fra Åbenlys og Bistad, som alle leverer kvalitetskalenderlys, der både er dekorative og funktionelle. Uanset om du foretrækker et klassisk hvidt lys eller et mere detaljeret med julemotiver, har vi noget for enhver smag.

Se alle Suztains Kalenderlys her