Gratis fragt til DAO Pakkeshop ved køb over 499 DKK - Hurtig levering på kun 1-3 hverdage

Grønkålspulver: En kilde til fiber

Kalohas grønkål

 

I en travl hverdag kan det være svært at få nok grøntsager og næringsstoffer. Men hvad nu, hvis du kunne få de samme fordele som frisk grønkål – blot i en praktisk og koncentreret form?  Kalohas økologisk frysetørret grønkålspulver er netop det! Det er en nem og effektiv måde at få flere vitaminer og mineraler til din daglige kost uden at bruge tid på at tilberede grøntsager. I denne blog dykker vi ned i, hvad grønkålspulver er, fordelene ved grønkålspulver og hvordan du kan anvende det i din hverdag.

 

Hvad er grønkålspulver?

Grønkålspulver er en koncentreret form af grønkål, som er kendt for sine mange sundhedsmæssige fordele. Grønkål er en af de mest næringsrige grøntsager, og når den bliver tørret og malet til pulver, bevarer den mange af sine vigtige næringsstoffer. Kalohas økologisk frysetørret grønkålspulver kommer i praktiske portionsposer, hvilket er en god måde til at få mange vitaminer, mineraler og funktionelle næringsstoffer hver dag – selv hvis man er på farten. En pose fra Kalohas á 2 gram svarer faktisk til det samme som 24g frisk grønkål!

 

Hvorfor bliver grønkål betragtet som næringsrig?

Grønkål omtales ofte som en grøntsag med et højt indhold af næringsstoffer i forhold til dens lave kalorieindhold. Flere studier har desuden peget på, at grønkål indeholder stoffer som glucosinolater, polyphenoler og carotenoider, der ifølge forskningen kan have antioxidative og antiinflammatoriske egenskaber. Der er dog stadig ikke fuld enighed blandt forskere om, hvordan disse stoffer præcist påvirker kroppen.

Nogle forskningsresultater har tydet på, at grønkål faktisk kan spille en rolle i at støtte en sund glukose- og lipidmetabolisme. Det er de processer i kroppen der styrer, hvordan glukose (sukker) og lipider (fedtstoffer) omdannes, bruges og lagres som energi. Disse fund er stadig under undersøgelse, og der kræves stadig mere forskning for at be- eller afkræfte virkningen. Der er desuden indikationer fra kliniske studier, der tyder på, at grønkåls bioaktive stoffer kan påvirke hormoner som GLP-1, som er det stof der er involveret i regulering af blodsukker og appetit. Vi må ikke tage stilling til studier og derfor ikke anprise virkning som appetithæmmer. Vi kan kun opfordre til at følge godt med

 

Hvad indeholder grønkålspulver?

Kalohas frysetørret grønkålspulver har det højeste indhold af beta-caroten, som kan omdannes til A-vitamin i kroppen sammenlignet med broccoli, kål, blomkål og rosenkål. Grønkålspulverets høje indhold af vitamin A og C samt mange andre vitaminer og mineraler, bidrager til sund hud, hår og negle.

Grønkål indeholder desuden de gode flerumættede fedtsyrer, samtidig med at det har et meget højt fiberindhold og et højt indhold af protein.
Kålen indeholder flere af de essentielle aminosyrer, vi ikke selv producerer, desuden er den fyldt med vitaminer og mineraler, som for eksempel C- og K-vitamin, som mange danskere typisk får for lidt af.

 

Hvordan bliver grønkålspulver lavet?

Kalohas økologisk frysetørret grønkålspulver fremstilles af nordtysk prima grønkål. Umiddelbart efter høst af de første blade, bliver grønkålen frysetørret i 12 timer. På denne måde bevares alle de aktive ingredienser i den friske grønkål. Efterfølgende pulveriseres den for nem opløselighed og brug i madlavning. Grønkålspulveret er lavet af 100% certificeret og statskontrolleret økologisk grønkål.

 

Hvilke aminosyrer findes der i grønkålspulver?

Aminosyrer er byggestenene i proteiner, og nogle af dem er essentielle, hvilket betyder, at kroppen ikke kan producere dem selv og derfor skal have dem gennem kosten. Grønkålspulver er en god kilde til flere essentielle aminosyrer, som spiller en vigtig rolle i kroppens funktioner. Kalohas® økologisk frysetørret grønkålspulver indeholder 9 essentielle aminosyrer såsom:

Valin - Isoleucin - Leucin - Phenylalanin - Lysin - Hisidin - Tryptophan - Methionin - Threonin.

Samt 10 ikke-essentielle aminosyrer:

Serin - Glutaminsyre - Prolin - Alanin - Tyrosin - Arginin - Hydroxyprolin - Asparaginsyre - Cystein + Cystin-Ornithin

 

Hvad er fordelene ved grønkålspulver?

Grønkålspulver er ikke kun lavt i kalorier, men er også en fantastisk kilde til fibre, calcium og jern, der støtter både en sund fordøjelse og stærke knogler. Det høje indhold af vitamin K, A og C bidrager til alt fra stærkere immunforsvar til sund hud, hår og negle. Vitamin C bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

 

Hvordan bruger man grønkålspulver?

Der er mange måder at bruge grønkålspulver på, og det kan nemt integreres i din daglige kost. Mulighederne er uendelige! Her er nogle forskellige måder du kan anvende Kalohas® frysetørret grønkålspulver:

Vand – Hvis du vil have den rene smag af grønkålspulveret, kan du blande en pose ned i et glas vand. Man kan tilføje citron- eller limejuice i, for en friskere smag. Du kan også tilføje det til en proteinshake.

Smoothie - Tilføj en portion grønkålspulver til din smoothie for at give den et grønt boost. Det fungerer godt sammen med frugter såsom bananer, bær eller æbler og kan sagtens kombineres med andre superfoods som chiafrø.

Juice - Grønkålspulver kan blandes direkte i friskpresset juice. For eksempel kan du tilføje det til appelsin- eller æblejuice for en ekstra dosis næringsstoffer uden at ændre smagen markant.

Supper - Grønkålspulver er nemt at tilføje til supper og gryderetter. Du kan drysse lidt pulver i dine varme retter, hvor det let opløses og tilføjer både næring og farve. Det passer særligt godt til grøntsagsbaserede supper.

Salatdressinger - Du kan røre en lille mængde grønkålspulver i hjemmelavede salatdressinger for en mere næringsrig version. Du kan kombinere det med olivenolie, citronsaft, sennep og krydderier for en velsmagende dressing med ekstra næring.

 

Hvorfor skal jeg bruge grønkålspulver?

Grønkålspulver fra Kalohas® er et praktisk valg for dem, der ønsker en nem måde at få flere næringsstoffer fra grønkål på uden at skulle tilberede den frisk. Det kan let blandes i smoothies, juice eller madlavning. Pulveret er en kilde til vitaminer som A, C og K samt mineraler som calcium og jern. Med grønkålspulver får du også vitamin C (askorbinsyre) og fibre som bidrager til en normal fordøjelse. Det er en nem måde at tilføje flere næringsstoffer til din daglige kost.

 

Næringsdeklaration pr. 100g Kalohas® grønkålspulver:

Energi

1210 kJ/292 kcall

Fedt

6,7 g

– heraf mættede fedtsyrer

0,8 g

– heraf enkeltumættede fedtsyrer

0,8 g

– heraf flerumættede fedtsyrer

3,0 G

Kulhydrat

13,8 G

– heraf sukkerarter

10,3 G

Kostfibre

47,5 G

Protein

20,4 G

Salt

0,06 G